Euroopan unionin tulevaisuus

EU:n tulevaasuus

 
Kuva: 12NUR Jesperi Heikkilä
EU:n tulevaasuus
12NUR Jesperi Heikkilä - keskiviikko, 10 joulukuu 2014, 11:13
 

1) EU:n suurimpia haasteita ovat pitää kaikki EU-maat pois talousvaikeuksien karvaalta tieltä. Ja täten pitää kaikki jäsenmaat tyytyväisinä. Tämä on haaste sen vuoksi että, tälläkin hetkellä osa maista painiskelee talousvaikeuksissa ja suurimmat valtiot kärsivät tästä. EU:n laajentuminen taitaa olla vähän liiallista. Joitakin maita otetaan liian helepoin perustein, jotka saavat rahaa eivätkä tee tuntuvia muutoksia talouden parantamiseksi. EU olisi eheroottomasti maailman suurin talousjättiläs jos heikot valtiot poistettais siitä ja Sveitsi, Norja ja Islanti liittyisivät siihen.

2) Union on erinomainen talouden tukijalka. Huonoina aikoina tietää, ettei ole yksin ja voi nykäistä hihasta. Köyhät valtiot hyötyisivät Unioniin kuulumisesta. EU integroi euroopan kansalaisia ja on erittäin hieno tunne kuulua (avio)liittoon saman kaltaisten ihmisten kanssa, joka voi parhaimmassa tapauksessa jopa vähentää rasismia.

3) Mielestämme todennäköisimmältä tulevaisuusmallilta näyttäisi eriytyvä integraatio. EMU on yksi näistä syistä, sillä kaikilla EU:n mailla ei tarvitse tällä hetkellä olla sama raha käytössä, mikä antaa mahdollisuuden eriytyä muista maista. Jotkut maat tienaavat ja jotkut menettävät rahaa Unioniin kuulumisellaan. Maiden tulisi olla yhtä rikkaita. Kaikilla mailla on omat äänimääränsä Euroopan parlamentissa, mikä kertoo suurien maiden ylempiarvoisuuden ja väheksyy pienempiä valtioita. Valtioiden äänimäärä on suhteutettu asukaslukuun ja bruttokansantuotteeseen. Tämä ei toteuta täydellistä demokratiaa ja eriyttää valtioita vielä enemmän erikseen.