Euroopan unionin tulevaisuus

Euroopan unionin tulevaisuus

 
Kuva: 12SJO Jere Ahvenjärvi
Euroopan unionin tulevaisuus
12SJO Jere Ahvenjärvi - keskiviikko, 10 joulukuu 2014, 11:50
 

Suurimpia haasteita tulee mielestäni olemaan ympäristökysymyksissä. Päästötavoitteita on tehty, mutta niitä ei saavuteta. Nykyisen kaltainen yhteiskunta ei kannusta tähän, koska vain rahalla on merkitystä ja rahan tekeminen ei säästä luontoa. Jos tehtäisiin nyt hyviä ja fyysisiä ratkaisuja ongelmiin, niin säästettäisiin tästä aiheutuvat suuret ongelmat, kuten veden puute, nälänhätä ja biodiversiteetin tuhoutuminen tulevilta sukupolviltamme. Meistä tämä kaikki on alkanut ja meidän pitäisi nämä hommat myös silloin ratkaista.

Valtiot koittavat saada taloutensa kuntoon ja ajatellaan, että EU:n avulla se onnistuisi parhaiten. Lisäksi voitaisiin levittää demokratiaa ja ihmisoikeuksien tärkeyttä, jos liitetyllä maalla on epävakaa menneisyys. Silloin pystyttäisiin edistämään rauhanomaista Eurooppaa. Ihmisten on helpompi matkustaa ja käydä töissä muualla Euroopassa. Maiden liittäminen EU:hun edistää myös ympäristöongelmiin liittyviä asioita, jos maa ei muuten tehtäisi siihen liittyviä päätöksiä. Pidetään myös moraalisena velvollisuutena auttaa Itä-Euroopan maita, jotka länsimaat pettivät kylmän sodan aikana Itä-Euroopan liityttyä Neuvostoliittoon.

Mielestäni eriytyvän integraation tulevaisuudenmalli vaikuttaisi mahdolliselta. Köyhä itä ja talousongelmissa rypevät Espanja, Italia ja Kreikka hidastavat integraatiota. Muilla mailla taas menee paremmin. Itä-Euroopan ja Länsi-Euroopan välillä on melko suuri elintasoero, joka hidastaa myös integraatiota.